Je Hyves pimpen met mEgo

5 oktober, 2007

mEgo LogoJe hoort tegenwoordig iedereen over deze nieuwe “ziektes”"praten: Hyves, blogs, MySpace en noem maar op. Ontelbaar veel mensen zijn geregistreerd bij zulk soort websites. Zelfs Balkenende heeft Hyves! Deze websites maken mogelijk dat iedereen een soort van ‘een eigen plekje op het net’ heeft. Allemaal leuk en aardig, maar wat zet je dan op zo’n website of zo’n profiel? Er zijn veel websites die leuke plaatjes en teksten beschikbaar stellen aan deze schrijfverslaafde menigte. Eén van die sites heet mEgo. mEgo is een website waar je een persoonlijk animatieplaatje kunt maken. Wij hebben deze site even uitgetest!

Eerste indruk van mEgo

Op het eerste gezicht ziet de website er behoorlijk stijlvol uit. De kleuren en de stijl zijn zeer hip en modern. Op de eerste pagina zie je ook voorbeeldjes van deze animatieplaatjes. Er leuk aan deze plaatjes zijn de ‘buttons’. Als je er met je muis overheen gaat komen er tekstballontjes met een onderwerp. Als je vervolgens op het tekstballontje klikt komt er tekst of een foto tevoorschijn. Ook heeft het animatieplaatje zelf een soort gastenboek. Mensen kunnen er een berichtje achterlaten. De animatieplaatjes zijn er modern en exclusief uit. Ook de mogelijkheden zijn zeer exclusief 

De registratie

Om zelf een animatieplaatje te maken moet je je registreren. Dit duurt niet zo lang. Je moet een aantal persoonlijke gegevens invullen zoals je naam en emailadres. Ondanks dat heb ik tot nu toe nog geen spam of andere ongewenste emailberichten ontvangen van mEgo. Dit is zeker een pluspuntje!

Plaatje creëren

Het creëren van het animatieplaatje is in drie delen verdeeld. In het eerste deel maak je het plaatje. Eerst kies je uit een lijfje en kapsel. Deze zijn standaard en er is niet zo veel keus. Het opvullen van het lijfje, kapsel en achtergrond is daarentegen heel variërend! Je kan kiezen om het lijfje één kleur te geven, om hem meerdere kleuren te geven en om hem op te vullen met een collage. Het duurt vrij veel tijd om hem op te vullen met een collage, maar het is zeker de moeite waard om een keer te doen! Er zijn heel veel verschillende objecten die je in je collage kan plaatsen: van bloemen tot kleding en kunstwerken. Erg leuk om te doen. De achtergrond kan je met van alles vullen. Je kan hem bijvoorbeeld met een foto van jezelf vullen! Ook kan je allerlei effecten toevoegen aan achtergrond. Bijvoorbeeld bewegende sneeuw en bewegende hartjes. Bij het tweede deel van het maken voeg je informatie over jezelf toe. Er word bijvoorbeeld gevraagd wat je het liefst eet en wat je ooit nog een hoopt te doen. Het antwoord dat je daarop geeft komt in het animatieplaatje te staan onder het bijbehorende kopje. Het kost ook zeer veel tijd om al deze vragen te beantwoorden! Maar wel leuk om te doen. De derde stap is het publiceren van je animatieplaatje op je blog/profiel. Dit word uitgebreid uitgelegd op de website. Weer een pluspuntje!


Conclusie

Als je een blogger bent of een profiel hebt (bijvoorbeeld Hyves) dan is het zeker de moeite waard om even langs deze site te gaan. Je hebt echter wel veel tijd nodig om alles te doen en alles in te vullen. Maar het resultaat is leuk, modern en exclusief. Met andere woorden: Absoluut de moeite waard! Deze site krijgt van mij een 8.5!

 Met dank aan gast schrijfster “Sandra”


 

Reageer